Coaching in het familiebedrijf

Home » Diensten » Coaching in het familiebedrijf

Hoe boks ik tegen mijn broer(s)/ zus(sen) op?

Herken jij dit:
➢ Waarom gebeurt mij dat nou?
➢ Ja hoor, ik wel….
➢ Jij hebt makkelijk praten.
➢ Waarom moet ik nou altijd veranderen?

Vanuit inzicht op weg naar succes.

Iedereen heeft zijn eigen waarheden en jij ook. Dit zijn de filters die alles in jouw leven kleuren en er voor zorgen dat de wereld om je heen voor jou klopt. Iedereen heeft zo zijn eigen filter, er is er niet een hetzelfde. We zijn ons er niet van bewust. Jij ook niet. Het is voor jou de normaalste zaak van de wereld hoe jij tegen de wereld aankijkt.

Werk je het familiebedrijf zij aan zij met je broers en/of zussen, dan zijn de filters er ook. Deze filters hebben je broers en/of zussen ook. Allemaal verschillend en door de familie historie vaak ook nog op dezelfde gebeurtenis(sen). Zo heeft iedereen zijn eigen kijk op de werkelijkheid.

Dossierlade vol met dossiers

Niet alle waarheden helpen je verder helpen. Die zitten in jouw geheugen. Dat geheugen vult zich tijdens je leven of je dat nu wilt of niet. Het is een dossierlade vol met dossiers. Je onderbewuste gebruikt die informatie om jouw waarheden te maken.

Dat gebeurt niet voor niets. Je onderbewuste is er om je te beschermen in je leven. Een heel mooi mechanisme. Het is minder bruikbaar wanneer je onderbewuste een filter gebruikt, dat je als 3-jarige van je moeder hebt gehoord: je mag niet met vreemden praten. Handig als je 3 bent, maar op je 25e is het lastig.

En hoe jij iets ervaart, ervaart je broer en/of zus misschien heel anders. Je praat er nooit over, want je ervaart de verschillen (nog) niet als je jong bent. Op den duur veranderen die filters in overtuigingen. Overtuigingen over personen en situaties.

Voor de lieve vrede

Denk je ook wel eens (of vaak):
➢ Ik word niet serieus genomen
➢ Ik word gepasseerd
➢ Ik houd mijn mond wel, om geen ruzie te krijgen met je broer of zus
➢ Het kost me zoveel energie
➢ Ik voel me onzeker over mijn eigen plek in het gezin

Zorg dat de plek die jij in het gezin en familiebedrijf inneemt helemaal van jou is!

Om je meer zeker te voelen in de samenwerking met je vader/ moeder, broer(s) en/of zus(sen) help ik je te kijken naar jezelf en jouw waarheden, zodat je leert van jezelf. Met die kennis pak jij de beren op de weg aan. Je geeft het een plek in je leven. Ik laat je zien hoe nieuwe waarheden creëert die je wel helpen.